WERKWIJZE

Het is zover, tijd voor je eerste rijles!

Je hebt nog niet eerder auto gereden en begint zonder voorkennis of vooropleiding. Alle vaardigheden om een veilige medebestuurder op de openbare weg te worden, krijg je aangeleerd. Mocht je al eerder autorijlessen hebben gevolgd, dan kunnen wij de draad oppakken waar deze is neergelegd. Een inventarisatie van de reeds aangeleerde vaardigheden resulteert in een leerplan op maat.

Eerste lessen “de basis”
– Kennismaking met auto/sturen/gas geven
– Kijkgedrag
– Remmen
– Ontkoppelen en schakelen

Vervolglessen “rijvaardigheid & veiligheid”
– Rijden/invoegen/inhalen op de autosnelweg
– Kijkgedrag bij het naderen van kruisingen
– Recht achteruit rijden
– Achteruitrijden langs een bocht
– Keren d.m.v. steken en keren d.m.v. een halve draai
– Parkeren in file en parkeren in een parkeervak
– Berijden van verkeerspleinen en bijzondere weggedeelten

Bij al deze onderdelen staat veiligheid natuurlijk voorop. Het mag uiteraard nooit gebeuren dat jij jezelf of iemand anders met je rijgedrag in gevaar brengt. Je leert verantwoordelijkheid te nemen voor alle dingen die je wilt doen in het verkeer.

Het belangrijkste doel van de opleiding is dat je technisch goed en ook veilig leert autorijden en daarbij leert omgaan met andere weggebruikers tijdens alle mogelijke verkeerssituaties. Vaardigheid, inzicht en gevaarherkenning staan centraal tijdens de rijopleiding, hetgeen resulteert in verantwoord rijgedrag.
Gemiddeld genomen heb je als beginner om alle vaardigheden goed onder de knie te krijgen 39 lesuren nodig. Talenten kunnen het met minder lessen af, anderen hebben meer tijd nodig. Voor iedereen geldt, dat alleen met een grondige voorbereiding de kans groot is dat je slaagt voor je praktijkexamen. We streven samen naar het behalen van het examen met daarbij altijd ieders individuele leergang te volgen.

Ben jij opzoek naar de geschikte rijschool?

Laat je overtuigen, maak kennis met rijschoollearnit.nl
en meld je hieronder aan voor een GRATIS proefles.

    Adres
Rijschool LEARN IT
Valkenkamp 314
3607 LR MAARSSEN

    Social Media
 Instagram
Facebook

    Telefoon/WhatsApp
(06) 24 74 14 50

© RIJSCHOOLLEARNIT.NL

Schuiven naar boven